Екскурзия до Кения

Вашата оценка

КЕНИЯ - В сърцето на Източна Африка по време на „Голямата миграция“ от Серенгети

Последни 2 места!

Маршрут:

Продължителност:

Транспорт:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Източна Африка, земя като никоя друга! Земя, която докосва сърцето на този, който навлиза в нейната савана, на този, който вдишва кристалния ѝ утринен въздух, на този, който може да почувства сърцето и духа на нейните хора.
Сафарито в Кения ще ни отведе в Масай Мара, продължението на Серенгети, известен с Голямата миграция на милиони животни; до езерото Накуру, прочуто с огромните ята розови фламинго; до Амбосели с гигантските животни на фона на заснежения Килиманджаро и до белоснежните плажове на Индийския океан!

14.07.17-пт. 1-ви ден. София →
20:15 полет QR 226 от София.
15.07.17-сб. 2-ри ден. → Доха → Найроби – Масай Мара
00:55 кацане в Доха. 02:35 полет от Доха. Кацане в Найроби 08:00.
Посрещане на летището и отпътуване към резервата Масай Мара (280 км./5ч.). На път за националния парк ще направим няколко спирки за освежаване и снимки. Първата е за снимки на красивите гледки към Долината на Големият разлом ‒ природен феномен, едно от геологическите чудеса на планетата ни (огромна цепнатина, образувана преди повече от 35 млн. години, която се простира на 600 км. от Сирия до Мозамбик). Най-красивата й част е в Кения и е заобиколена от спящи вулкани и езера, които привличат милиони птици и животни.
Пристигане за обяд в Масай Мара. Настаняване в лоджа и почивка.
Масай Мара е най-големият резерват в Кения, разположен в югозападната част на страната и се явява естествено продължение на Серенгети в Танзания. Покрит е от савана, открити равнини и крайречни гори, обитавани от зебри, жирафи, газели, антилопи, хиени, чакали, пантери, маймуни и хиляди птици. Най-голям интерес представлява “Голямата петорка” – африкански слон, лъв, бивол, хипопотам и черен носорог, а най-грандиозният природен спектакъл е “Голямата миграция от Серенгети”. Два пъти в годината хиляди антилопи, газели, зебри, слонове, биволи и други стадни видове мигрират на север през юни, когато започва дъждов-ният сезон и обратно на юг през октомври. Тези придвижвания са известни като Великото преселение и представляват впечатляваща гледка – хоризонтът се покрива от 200 000 зебри, над 1.3 млн. антилопи гну и стотици хиляди други животни. Голяма част от мигриращите животни стават жертва на лъвове, хиени и крокодили.
Следобедното сафари ще ни отведе в сърцето на африканския буш и ще станем свидетели на изумителна гледка - галопиращи антилопи гну, газели Томпсън и зебри в търсене на храна, а зад тях - лъвове, гепарди, хиени и други хищници !
Връщане в лоджа за вечеря. Нощувка в Масай Мара.
16.07.17-нд. 3-ти ден. Масай Мара
  • По желание призори сафари с балон над Масай Мара.
Ранна закуска и тръгване за целодневно сафари с обяд-пакет.
Ще навлезем дълбоко в резервата Масай Мара и ще стигнем до точката на пресичане с река Мара. Ще търсим къпещи се хипопотами, препускащи антилопи, газели и стрелкащи се зебри, импали, лисици и много други. Ще наблюдаваме как големите животни преминават от единия бряг на реката на другия. Резерватът е дом на много животински видове, но това, което прави Масай Мара толкова специален, е достъпът му до "Big Five" на Африка ‒ петте най-опасни животни на земята: африкански бивол, слон, черен носорог, леопард и лъв.
Името на резервата отдава почит на гостоприемните хора в региона ‒ Масаите и тяхното описание на тези прекрасни равнини: "Мара", което означава „забелязан” ‒ пейзаж, осеян с пухкави облаци и извисяващи се дървета.
Масаите са безстрашни войни, но рядко ловуват, делят една земя с ловуващите лъвове и живеят в хармония с дивите животни. Уникално съжителство! Земя, на която от незнайни времена властва цикълът на живот, смърт и обновление.
Връщане в лоджа. Вечеря. Нощувка в Масай Мара.
17.07.17-пн. 4-ти ден. Масай Мара – езерото Накуру
Закуска в лоджа и отпътуване за Националния парк на езерото Накуру (315 км/4.5ч.), известно с една от най-впечатляващите гледки на Кения – пулсиращ розов килим на фона на синьозеленото езеро и небесносиния хоризонт.
Пътят ни минава покрай Националния парк на Маунт Лонгот ‒ кратер на спящ вулкан, обграден от вулканични каньони.
Пристигане за обяд на езерото Накуру. Настаняване в лоджа и почивка.
Езерото Накуру се намира в южната част на Националния парк Накуру (1754 м.). То е богато на водорасли, които привличат хиляди фламинго и създават впечатлението за пулсиращ розов килим ‒ един от най-популярните изгледи от Кения. Значителното увеличение на нивото на водата през 2013 г. води до миграция на по-голямата част от птиците към езерото Богория. Районът на езерото Накуру е защитена зона и дом на 450 вида птици като сини рибарчета, пеликани, корморани, щъркели, орли и други, както и на 56 вида бозайници, сред които черният носорог. Районът на езерото е с най-голямата концентрация на черни носоризи в Кения ‒ 25. Тук живеят също 70 бели носорози, хипопотами, застрашеният Ротшилдски жираф, антилопи, импали, павиани, лъвове, диви прасета и други. Напоследък се е увеличила популацията на леопарди. Този район предлага една от най-добрите възможности да се види леопард, готвещ се да улови плячката си при залез слънце.
Следобед сафари в буша и сред акациевите горички в търсене на големите животни ‒ бели и черни носорози, жирафи, лъвове, павиани и биволи.
Връщане в лоджа. Вечеря. Нощувка.
18.07.17-вт. 5-и ден. езерото Накуру – Амбосели
Закуска в лоджа и тръгване за Амбосели (405 км/6ч.).
Попътно сафари и кратък престой в Найроби. Пристигане за обяд в Амбосели. Настаняване в лоджа и почивка.
Националният парк Амбосели е разположен в южната част на Кения на границата с Танзания, на 20 км. от подножието на вулкана Килиманджаро ‒ най-високата планина в Африка с връх Укуру (Кибо) 5895 м. Планината и местността около нея са природен резерват, обитаван от изключително многообразие от животински и растителни видове поради коренно различните условия в отделните височинни нива и многообразни екосистеми. Наричат го "земя на гиганти".
Сафари до залез слънце и наблюдаване на красивата природа и стадата диви животни ‒ слонове, биволи, жирафи, гепарди, зебри, носорози, лъвове, гепарди и други. Връщане в лоджа. Вечеря. Нощувка.
19.07.17-ср. 6-и ден. Амбосели – Момбаса – Диани Бийч (З/ALI)
Сафари призори. Слънчевият изгрев обагря планината в пурпурен цвят, а върха в розово. Заснеженият Килиманджаро, извисяващ се над стадата огромни животни, които прекосяват равнината на Амбосели, е незабравим африкански пейзаж ‒ мечта за всеки фотограф. Ако небето е чисто, се открива най-красивата гледка към Килиманджаро.
Връщане в лоджа за закуска. Отпътуване за Момбаса (510 км/6ч30м). В ранния следобед пристигане в Момбаса – вторият по големина град в Кения, важен транспортен, туристически и административен център на едноименната провинция (с голямо пристанище и международно летище). Кратък престой за посещение на местния пазар. Продължаваме за най-популярния курорт на южното крайбрежие – Диани Бийч, който се намира на около 40 км. южно от Момбаса. В късния следобед пристигане в хотела, разположен сред красива тропическа градина на белоснежния Диани Бийч. Настаняване на база All Inclusive. Нощувка.
20.07.17-чт. 7-ми ден. Диани Бийч (ALI)
Свободeн ден за пълноценна и спокойна почивка, плаж и спа сред истинска африканска атмосфера. Настаняването е на All Inclusive. Нощувка.
21.07.17-пт. 8-ми ден. Диани Бийч – Момбаса → Найроби
Закуска. Трансфер до Момбаса. Кратък престой за обяд (не е включен) или пазаруване. Трансфер до летището.
Полет до Найроби. Посрещане на летището и трансфер до града.
Кратка обиколка на Найроби и спиране на място, откъдето се открива красива панорама към целия град. Вечеря в ресторант Карнивор с богат избор от различни видове меса на шиш, салати, сосове, местния коктейл "Дава", африкански ритми и танци. Яжте колкото можете, а след това свалете знамето.
Трансфер до летището.
22.07.17-сб. 9-ти ден. Найроби → Доха → София
00:55 полет QR 1342 от Найроби. Кацане в Доха 06:20.
07:05 полет QR 227 от Доха. Кацане в София 12:05.
Цени
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Дете (2-11.99) на редовно легло
14.07.2017 г. 5424 лв. 6193 лв. 3877 лв.


Допълнителна информация
Цената включва:
Самолетни билети София – Доха – Найроби – Доха – София с включени летищни такси и 30 кг. чекиран багаж;
Самолетен билет Момбаса – Найроби с включени летищни такси;
6 нощувки в хотели/лоджове 4*/5*: 2 в Масай Мара, 1 в района на езерото Накуру, 1 в Амбосели и 2 на Диани Бийч;
Хранене: 4 дни пълен пансион (закуска, обяд, вечеря), 2 дни All Inclusive, 1 вечеря в ресторант Карнивор в Найроби;
5 сафарита: 1 вечерно сафари и 1 едно целодневно сафари в Масай Мара; 1 вечерно сафари на езерото Накуру, 1 вечерно сафари и 1 сутрешно сафари в Амбосели;
Всички трансфери в Кения със специален минибус за сафари с открит покрив;
Шофьор-екскурзовод на Английски език по маршрута;
Всички разрешителни и такси в националните паркове, за шофьора и минибуса
Всички входни такси за националните паркове;
Водач-преводач от фирмата;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15,000 щ.д.
Допълнително се заплащат:
Виза за Кения: издава се при влизане в страната и се заплаща на място ― 50 $ ;
По желание, сафари с балон над Масай Мара, заплаща се с доплащането ― 470 $ ( включва: трансфер, 1-часов полет с балон, след полета - шампанско, английска закуска в буша и сертификат);
По желание, застраховка „Flying Doctor” ― 15 $ (осигурява транспортиране с хеликоптер до най-близката болница);
Бакшиши за обслуващия местен персонал за цялото пътуване ― 35 щ.д.
Лица на възраст 70-85 г. доплащат за медицинска застраховка ― 17 лв.
По желание, застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване – от 2,7% до 1,5% от общата цена.
Записване и плащане:
при записване ― необходимите документи и аванс 2000 лв.
Пълно плащане ― до 26.05.2017
Необходими документи:
При записване: цветно сканирано копие (jpg) на личната карта и паспорта – валиден мин. 6 месеца след датата на пътуването (след 23.01.2018 ) и минимум 2 свободни страници;
2 цветни фотографии 3.5 х 4.5 см. и данни за визовия формуляр за Кения;
Информация:
За посещението на Кения няма задължителни ваксини. Носете репеленти против насекоми, слънцезащитен крем, шапка, удобни обувки, леки връхни дрехи, бинокъл.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 15
Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването: 12.06.2017.
Фирмата не носи отговорност за промяна в полетното разписание на авиокомпаниите.
Важно:
За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановяват 100% платената от него сума. Това условие се отбелязва в договора при записване. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.
Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическо пътуване ТП заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%