Екскурзия Китай - Два Мегаполиса с тръгване от София

Вашата оценка

Екскурзия Китай - Два Мегаполиса с тръгване от София

Oчаквайте нова дата.

Маршрут:

Продължителност:

Транспорт:

Цена от:

Поднебесната винаги е била сърцето на най-могъщата цивилизация и най-богатата култура. Ще видим символите на Китай: храма на Небето, най-големият площад в света – Тянанмън, Забранения град – един от най-големите дворци в света, Великата китайска стена – най-грандиозното творение на човека, и деловата столица на Китай – Шанхай, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес.

25.03.2019-пн. 1 ден София → Доха
В 12:25 ч. полет QR 228 от София (4ч50м). Кацане в Доха в 18:15 ч. За свободното време в Доха ще бъде предложено допълнително мероприятие – срещу заплащане.
26.03.19-вт. 2 ден Доха → Пекин (вечеря)
В 01:50 ч. полет QR 892 от Доха (7ч45м). В 14:40 ч. пристигане в Пекин – столица на страната повече от 800 год., откакто монголците го избират за база на китайската част на тяхната империя. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Вечеря "Патица по пекински". Нощувка.
27.03.2019-ср. 3 ден Пекин (закуска, обяд)
Закуска. 08:00 Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – най-известното и грандиозно съоръжение на древната цивилизация с дължина 6,500 км., което се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море. Строежът започнал по време на император Циншъхуан и завършил по време на династията Мин. Спиране за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо“ и „Водният куб”, построени за Олимпийските игри 2008 г. Обяд. Посещение на летния императорски дворец Ихъюан (ЮНЕСКО) – бивша резиденция на императорското семейство и най-големият дворцово-парков ансам-бъл в Китай. Разположен е около езерото Кунмин и е създаден през 1750 г., когато император Цянлун, връщайки се от Ханджоу заповядва да се направи езеро, напомнящо живописното езеро Сиху в Ханджоу, а по случай 60-годишнината на майка си издига Хълма на дълголетието (висок 60 м) и построява Чанлан – богато орнаментирана алея с покрив, известен като най-дългата покрита улица в света (728 м), влязла в книгата за рекордите на Гинес. Посещение на магазин за перли. Разходка по централната търговска улица Ванфудзин и нощния пазар, известен с екзотичните си храни. Нощувка.
28.03.2019-чт. 4 ден Пекин (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждане отвън на новия национален театър. Разходка по площад Тянанмън – най-големият в света (побира 1млн. души). Построен е през 1651 г. и е разширен през 1958 г. По време на династиите Мин и Цин той е бил затворен за обществено ползване и е принадлежал само на императора. Той става достъпен през 1911 г. Тук на 01.10.1949 г. е провъзгласено създаването на КНР. В центъра му се издигат паметникът на Народните герои и мавзолеят на Мао Дзедун. В северната му част се намира вратата Тиенанмън (Портата на небесното спокойствие), която е била главен вход към Императорския дворец. Посещение на зимния императорски дворец Гугун, известен като Забранения град (ЮНЕСКО) – един от най-големите дворцови комплекси в света (9999 зали), перла в архитектурното изкуство на древен Китай. Построен е за 15 години (1406 – 1421 г.) и заема площ от 720,000 кв. м. Забраненият град е обграден от крепостни стени високи 7.9 м., дебели 8.62 м в основата, а в горната част 6.66 м. и се състои от външен и вътрешен двор. В течение на 500 год. той е бил резиденция на 24-ма императори от династиите Мин и Цин, като последният император Пуй живее тук до 1924 г. Обяд. Разглеждане Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – един от най-значимите исторически паметници и един от най-красивите храмове, сътворен от архитектурния гений на средновековен Китай (1420г.) за тържествени церемонии и молебени на императорите като върховни жреци. Храмът е ограден от стена, която на юг придобива квадратна форма, а на север – полукръгла. Това въплъщава древното китайско вярване, че небето е кръгло, а земята – квадратна. От тук минските и цинските императори отправяли молитви към небето за добра реколта. До 1916 г. територията на Небесния храм е забранена за достъп. В него имал право да влиза само императорът, тъй като само неговата особа се считала за свещена. Най-важната и впечатляваща сграда в комплекса – “Залата за молебен към Небето за добра реколта” е визитната картичка на Пекин. Уникална е стената на ехото. *По желание посещение на спектакъла "Легендата Конгфу". Нощувка.
29.03.2019-пт. 5 ден Пекин ‒ Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска. 09:00 отпътуване със скоростен влак (4ч48м), 13:49 пристигане в Шанхай. Наричат Шанхай “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес, деловата столица на Китай. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Вечеря.
  • По желание посещение на прочутото Шанхайско акробатично шоу. Нощувка.
30.03.2019-сб. 6 ден Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска. Посещение на храма на Нефритения Буда ‒ най-големият действащ будистки храм на града. Построен е през 1882 г. по време на династията Сонг от будистката секта Чан, за да бъде вечен дом на двете нефритени статуи на Сакиамуни Буда, донесени от Бирма. Разходка по крайбрежния булевард с историческите сгради от 19 и 20 век, където в миналото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании, както и консулствата на Русия и Великобритания, издателства на вeстници, Шанхайският и Масонският клуб. Обиколка на модерен Шанхай – свободната икономическа зона Пудун, известна като “главата на китайския дракон”; моста Нан Пу, тунела под река Хуан Пу. *Посещения по желание: телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, Океанариума, Шанхайският Световен Финансов Център (492 м.). Посещение на фабрика за коприна - традиция отпреди 5000 г. и монопол на китайците в древността, най-скъпо ценената стока, играла ролята и на парична единица. Разходка из старинния квартал Чайнатаун с 3-4 етажни къщички и най-големия пазар, където се продава всичко. Свободно време на улица Нандзин, наричана “Първата улица на Китай” ‒ пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти. Вечеря. Разходка с корабче по река Хуанпу. Нощувка.
31.03.2019-нд. 7 ден Шанхай → Доха (закуска)
Закуска. Късно освобождаване на хотела. Трансфер до летището.
В 23:50 ч. полет QR 871 от Шанхай.
01.04.2019-нд. 8ден Доха→София (закуска)
Кацане в Доха в 05:00 ч. В 06:50 ч. полет QR 227 12:00 Пристигане в София.

група 25.03.2019 – 01.04.2019
в двойна стая в индивидуална стая 3-ти възрастен
2720 лв. / EB 2590лв. 3201 лв. / EB 3071лв. 2690 лв.

Хотели:
Пекин – Ritan Hotel 5*
Шанхай – Ocean Hotel 5*

Цените включват:
Самолетни билети София – Доха ‒ Пекин / Шанхай – Доха – София с включени летищни такси
Билет за влака стрела Пекин – Шанхай;
6 нощувки: 3 в Пекин и 3 в Шанхай;
6 закуски, 2 обяда, 3 вечери;
късно освобождаване на хотел в Шанхай в деня на отпътуване
Всички трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
целодневна екскурзия до Великата китайска стена и Летния дворец;
целодневна екскурзия в Пекин – площад Тянанмън, Забранения град и храма на Небето;
целодневна екскурзия с автобус в Шанхай – модерният град и старият град;
целодневна екскурзия с автобус до Джуджаджао и Шанхай – френския квартал и Син Тианди;
посещение на Шанхайския музей, района Тианцифанг и булевард Бинжанг;
разходка с корабче по река Хуан Пу;
Местни екскурзоводи;
Водач преводач от фирмата;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

Допълнително се заплащат:
Виза за Китай: 148 лв;
Посещения по желание, които се заплащат с доплащането: спектакъл Конгфу шоу ‒ 78 лв.; Шанхайско акробатично шоу ‒ 76 лв.;
Посещения по желание, които се заплащат на място:
Шанхайският Световен Финансов Център ‒ 170 юана ( 45 лв);
Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите: 30 щ.д.;
Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка ‒ 27 лв.;
По желание астраховка отмяна или прекъсване на пътуване по независещи от клиента причини: от 2.7% до 1.5% от общата цена - сключва се при записване и авансовото плащане.

Записване и плащане:
При записване: необходимите документи и аванс 1300 лв;
Пълно плащане: до 20.02.2019 - до 100%
Необходими документи:
При записване: цветно сканирано копие (jpg) на личната карта и паспорта – валиден мин. 6 месеца след датата на пътуването и минимум 3 свободни страници;
2 цветни фотографии 3.5 х 4.5 см. и данни за визовия формуляр за Китай;
Задграничния паспорт се предоставя на фирмата до 15.01.2019.
Информация:
Ваксинации за Китай не са необходими.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: програмата е потвърдена
Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването: 12.02.2019.
Цените са при курс 1 щ.д. = 6.9 юана, 1 щ.д. = 1.72 лв. (09.11.2018) При значителна промяна в курса на юана и щ.д. към лева цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
При промяна в стойността на летищните такси разликата ще бъде обявена до 20 дни преди тръгване и следва да бъде доплатена до 10 дни преди отпътуване.
Важно !
Видът на двойната стая, спалня или две отделни легла – не се гарантира.
За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако клиентът няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановяват 100% от платената от него сума. Това условие се отбелязва в самия договор. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.
Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическо пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ - без неустойка;
до 12.12.2019 се удържат 10% от общата цена;
до 15.01.2019 се удържат 50% от общата цена;
до 15.04.2019 се удържат 80% от общата цена;
до 20.02.2019 до деня на отпътуването, или при неявяване се удържат 100%.