Китай - Векове и столици

Вашата оценка

Векове и столици

Маршрут:

Продължителност:

Транспорт:

Дати на отпътуване:

Цена от:

С това пътешествие до Китай ще се докоснете до един удивителен и самобитен свят, свят на традиции и модерност. Ще посетите древни и съвременни градове с хутонги, небостъргачи и прекрасни градини – места, където легендите се преплитат с настоящето. Изкачвайки се на Великата китайска стена и гледайки теракотената армия на император Циншъхуан ще усетите величието на древната китайска земя. Ще надникнeте в тайните на шаолинското конгфу, и ще се потопите в духовния свят на монасите от легендарния Шаолин. Постиженията в традиционната китайска медицина, медитацията, бойните изкуства и покупката на художествени изделия от китайски майстори ще допълнят Вашите впечатления от Поднебесната.

30.08.17-ср. 1-ви ден София →
20:15 полет QR 226 от София. 00:50 кацане в Доха.
31.08.17-чт. 2-ри ден → Доха → Пекин
00:50 кацане в Доха. 02:10 полет QR 871 от Доха. 14:55 кацане в Пекин – столица на страната повече от 800 години, откакто монголците го избират за база на китайската част от тяхната империя. Трансфер и настаняване в хотела. По-късно – вечеря "Патица по пекински" и разходка по главната търговска улица Ванфудзин. Нощувка.
01.09.17-пт. 3-ти ден Пекин
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – най-голямото изкуствено съоръжение на Земята, което се простира на 6500 км. от пустинята Гоби до Източнокитайско море. Спираме за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо”, и „Водният куб“, построени по случай Олимпийските игри през 2008 г. Посещение на фабрика за клоасонени изделия. Обяд. Посещение на Летния дворец Ихъюан (ЮНЕСКО) – най-големият дворцово-парков ансамбъл в Китай, бивша резиденция на императорското семейство. Комплексът е разположен върху площ от 290 хектара, 3/4 от които са вода. Това е най-великолепният парк с изкуствени пейзажи. Тук е „Дългият коридор“ представляващ богато орнаментирана алея, покрита с покрив, известен като най-дългата покрита улица в света. Връщане в хотела. *По желание, с доплащане – посещение на спектакъла „Легендата Конгфу“. Нощувка.
02.09.17-сб. 4-ти ден Пекин – Сиан
Закуска. Разглеждане отвън на новия Национален театър, площад Тянанмън – най-големият в света, Забранения град и Зимния императорски дворец Гугун (ЮНЕСКО) – резиденция на 24 императори в период от 490 год. от династиите Мин и Цин, като последният император Пуй живее тек до 1924 г., а от 1925 г. е музей. Разположен е на площ от 72 хектара и съдържа 9 999 зали, съставляващи един от най-големите дворци в света. Проектирн е според принципите на фън шуей така, че да символизира хармонията във Вселената, величието на китайската империя и да бъде достоен дом на Сина на небето. Обяд. Посещение на храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – една от най-големите храмови постройки в Китай. Оттук минските и цинските императори като върховни жреци отправяли молитви към небето за добра реколта. Изображението на основната постройка – кръглия Олтар на небето е визитната картичка на Пекин. Посещение на магазин за перли. Трансфер до гарата. Отпътуване с влака-стрела за Сиан. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.
03.09.17-нд. 5-и ден Сиан
Закуска. Разглеждане на Сиан – люлка на китайската цивилизация, най-големият и величествен град в древността с 3000 год. история, столица на 13 императорски династии, днес столица на провинция „Шаанси“. Разглеждане на Пагодата на голямата дива гъска Та Йен – символ на града, шедьовър на будистката архитектура, построена през 652 г. по желанието на прочутия тански монах Сюан Дзан, за да приюти сутрите на будизма и картините, донесени от него от Индия. Посещение на фабрика за дубликати на теракотени войници. Обяд. Разглеждане музея макет на гробницата на Циншъхуан, първият китайски император, обединил страната – управлявал е от 246 г. до 210 г. пр. Хр. Разглеждане на Теракотената армия (ЮНЕСКО) с над 8000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и др. отпреди 2000 год. *По желание, с доплащане – посещение на спектакъла „Танг шоу“. Нощувка.
04.09.17-пн. 6-и ден Сиан – Лоян – Шаолин – Джънджоу
Закуска. Отпътуване със скоростен влак за Лоян, друг древен град, столица на 70 императори от 10 китайски династии, днес известен с Фестивала на божура. Разглеждане на пещерите Лунмън (ЮНЕСКО) – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века с повече от 100 000 изображения на Буда, неговите ученици, феи, танцьорки, музиканти и огромната фигура на Буда край река И. Посещение на манастира Шаолин. Манастирът е разположен в свещената за даосите планина Суншан. Основан като будистки храм през 495 г. от индийския монах Да Мо (Бодидхарма), днес той е обитаван от около 60 монаси, подбрани чрез специални тестове за морал, духовно ниво, издръжливост, владеене на бойни изкуства и др. Наблюдаваме демонстрация на бойни изкуства на ученици от школата по Конгфу. Посещение на гората на пагодите – стотици каменни пагоди, построени в чест на монасите от Шаолин. Трансфер до Джънджоу. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
05.09.17-вт. 7-ми ден Джънджоу – Суджоу
Закуска. Отпътуване със скоростен влак за Шанхай. Продължаваме с автобус за Суджоу – един от най-старите градове в Китай, на повече от 2500 год., и със сигурност един от най-красивите. Древна китайска поговорка гласи: „на небето има рай, а на земята Суджоу и Ханджоу”. Наричат Суджоу „Венеция на Изтока“, „градът на градините“ и „световна столица на коприната“. Разположен на бреговете на речни ръкави и канали, в средатата на делтата на река Ян Дзъ, 42% от територията му е заета от вода. Суджоу е известен с прекрасните архитектурно-паркови ансамбли в стила на южнокитайската архитектура, наречена „класическа“, както и с най-съвършените техники за бродерия и най-висококачествената коприна. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощна обиколка на новия град на Суджоу, разположен около езерото Джинджи, уникално съчетал модерната архитектура с класическата южнокитайска паркова архитектура. Разходка по брега на езерото. Нощувка.
06.09.17-ср. 8-ми ден Суджоу – Шанхай
Закуска. Разглеждаме Градината на майстора на мрежи (ЮНЕСКО) – най-малката, но най-красивата градина в Суджоу, създадена преди повече от 800 год. по време на династията Сонг. Нейната история разказва за един чиновник, който излязъл в пенсия и понеже не обичал да пътува, решил да вкара природата в двора на дома си. В четирите посоки на този двор, той посадил растения, които са характерни за всеки сезон от годината. Разходка с лодка по Великия китайски канал – най-големият изкуствен воден път в света, съединил през 6 век южните райони, които произвеждали ориз и коприна със севера. Посещение на фабрика №1 и музея на коприната – запознаване с историята на коприната, традиция отпреди 5000 год. и монопол на китайците в древността, най-скъпо ценената стока, играла ролята и на парична единица. Обяд. Отпътуване за Шанхай. Посещение на храма на Нефритения Буда – най-големият действащ будистки храм на града, построен през 1882 г., известен с двете нефритени статуи на Седящия и Полегналия Буда. Настаняване в хотела. Круиз по река Хуанпу. Нощувка.
07.09.17-чт. 9-и ден Шанхай →
Закуска. Разглеждане на Шанхай. Наричат го „Париж на Изтока”, „китайският Чикаго”, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силният бизнес, деловата столица на Китай. Градът е разделен на две части: Пуси (старият град – „на запад от река Пу”) и Пудун (модерният град – „на изток от река Пу”). Разходка по крайбрежния булевард с историческите сгради от 19-20 век, където в миналото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании. Обиколка на модерен Шанхай – свободната икономическа зона Пудун – новият Хонконг, известен и като „главата на китайския дракон”, моста Нан Пу, подземния тунел под река Хуан Пу, крайбрежния булевард. *Посещения по желание: телевизионната кула (II ниво), наречена „перлата на Изтока“, Океанариума, Шанхайският световен финансов център (492м) – най-новият небостъргач, втората най-висока сграда в Китай. Разходка из старинния квартал Чайнатаун и улица Нандзин – „Първата улица на Китай“ – пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти. Вечеря. Трансфер до летището. Полет QR 871 от Шанхай в 23:50.
08.09.17-пт. 10-и ден → Доха → София
03:50 кацане в Доха. Трансфер и настаняване в хотел. Закуска. Почивка. Трансфер до летището. 14:15 полет QR 225 от Доха. Кацане в София 19:15.


Цени
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Възрастен на допълнително легло
30.08.2017 г. 3824 лв. 4186 лв. 3824 лв.


Допълнителна информация
Цените включват:
Самолетни билети с включени такси София – Доха – Пекин / Шанхай – Доха – София и 30 кг. чекиран багаж;
Билет за скоростния влак Пекин – Сиан;
Билет за скоростния влак Сиан – Лоян;
Билет за скоростния влак Джънджоу – Суджоу
7 нощувки в хотели 5*/4*
7 закуски, 4 обяда, 4 вечери
Всички трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи
Всички входни такси за обектите по програмата:
посещение на Великата Китайска стена и Олимийския комплекс „Гнездото”;
посещение на Летния императорски дворец;
посещение на спектакъл „Легендата Конгфу”;
посещение на площад „Тянанмън“, Забранения град и храма на небето; разглеждане на пагодата „Голямата дива гъска“, теракотената армия и музея макет на император Циншъхуан;
разглеждане на пещерите Лунмън, манастира „Шаолин“, гората на пагодите и демонстрация на бойни изкуства;
нощна обиколка на новия град Суджоу;
разглеждане на Градината на майстора на мрежи, разходка с лодка по Великия китайски канал и посещение на Музея на коприната;
посещение храма на Нефритения Буда;
панорамна обиколка на Шанхай, посещение на „Чайнатаун“ и круиз по река Хуан Пу
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.
Водач преводач от фирмата

Допълнително се заплащат:
Виза за Китай: 148 лв.
Лица над 70 год. доплащат за медицинска застраховка 21 лв.
Посещения по желание, което се заплаща с доплащането: Конгфу шоу – 78 лв., Танг шоу 65 лв.
Посещения по желание, които се заплащат на място в китайски юани: Телевизионна кула (II ниво) — 160 RMB, Океанариума – 160 RMB, Шанхайския световен финансов център – 170 RMB;
Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите: общо 40 щ. д.
По желание – застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване – от 2,7% до 1,5% от общата цена.
Записване и плащане:
При записване – необходимите документи и аванс 1500 лв.,
Пълно плащане – до 16.06.2017

Необходими документи:
При записване: цветно сканирано копие (jpg) на личната карта и паспорта – валиден мин. 6 месеца след датата на пътуването (след 23.10.2017 ) и минимум 3 свободни страници;
2 цветни фотографии 3.5 х 4.5 см. и данни за визовия формуляр за Китай;
Задграничния паспорт се предоставя на фирмата до 21.07.2017.

Информация:
Ваксинации за Китай не са необходими.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 15
Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването: 24.07.2017
Фирмата не носи отговорност за промяна в полетното разписание на авиокомпаниите.

Важно:
Видът на двойната стая – спалня или две отделни легла, не се гарантира.
За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановява 100% платената от него сума. Това условие се отбелязва в договора при записване. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.

Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическо пътуване ТП заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%