Екскурзия Индонезия - Остров Бали

Вашата оценка

Индонезия - Остров Бали

Лято/есен 2018

Маршрут:

Продължителност:

Транспорт:

Цена от:

Вероятно няма друго място на Земята, което да притежава магическото привличане на Бали. Хиляди пътешественици са идвали на острова, където ритъмът на времето се забавя и духът се подмладява. Бали е райско кътче, което очарова и остава в сърцето на всеки – тук, насред Индийския океан, пред очите Ви се редуват прекрасни пейзажи – безкрайни зелени оризови полета, достолепни планини и вулкани, гъсти тропически гори, приказни плажове, допълнени от смайващите древни храмове, сътворени от ръцете на изкусни майстори, предали своите традиции на следващите поколения. В балийската култура хармонията между природата, човека и божественото начало е определящ принцип, ето защо ще бъдете приветствани от легендарното гостоприемство на жителите на острова. Тук се празнуват и почитат животът, единството с природата и красотата, като всеки е добре дошъл.
За Вашата почивка сме избрали Джимбаран - малко рибарско градче, разположено на красив пясъчен залив в южната част на полуостров Букит. Курортът е отличен за спокойна почивка със своите девствени бели плажове, топли кротки води и фин пясък, като в същото време е близо до най-оживените места на острова и предлага лесен достъп до тях. По брега са разположени множество ресторанти, където можете да се насладите на прясна морска храна и невероятния залез над Бали.


Има жена за комбинация! Последни 3 места.

29.08.2018-ср 1 ден София →
В 22:30 ч. полет QR 226 от София.

30.08.2018-чт 2 ден → Доха → Денпасар – Джимбаран
В 03:20 ч. кацане в Доха. В 08:10 ч. полет QR 960 от Доха. Кацане в Денпасар в 23:10 ч. Посрещане на летището, трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

31.08.2018-пт 3 ден Джимбаран / Денпасар
Закуска. Свободно време до обяд.
Екскурзия до столицата Денпасар – най-големят и динамичен град на остров Бали, столица от 1958 г. и център на административната власт, търговията, образованието, индустрията и туризма. Ще видим двата най-големи местни пазара ‒ Бадунг и Кумбасари, където можете да намерите най-различни стоки – пресни плодове и зеленчуци, риба, подправки, текстил, религиозни предмети, занаятчийски изделия, сувенири и много други. Ще посетим Музея на Бали, построен през 1910 г. от холандците по време на колониалния период, унищожен от най-голямото земетресение в Бали от 1917 г. и по-късно възстановен през 1931 г., за да съхранява етнографски колекции, религиозни и церемониални предмети, оръжия, монети, ръкописи и ценни картини. Ще видим центъра за изкуства на Бали Таман Будая, посветен на опазването на балийската култура. Накрая ще посетим Мемориала на Балийския народ Баджра Санди, официално открит на 14 юли 2003 г., за да почете героите, борили се за свободата на народа си през различни епохи. Следобед разглеждане на крайбрежния храм Улувату - един от шестте най-големи хиндуистки храмови комплекса на остров Бали. Думата Uluwatu произлиза от балийските думи ulu - край на земята и watu - скала/камък. Разположен е на ръба на 90-метрова скала, в края на малък полуостров в Индийския океан. Основан е през 11 век и в състава му влизат три храма. Портата на всеки от тях е украсена с изкусна резба, изработка на местни майстори. До началото на 20 век храмът е бил затворен за поклонници и да се молят в него се е позволявало само на членовете на кралската династия. Улувату е заобиколен от малка гора, населена с маймунки. Те са другата забележителност на мястото, а любимото им занимание е да си просят почерпка от туристите. Храмът се посещава от около един милион души годишно и е популярно място да се полюбувате на залеза. В мига на потапянето на слънцето в океана можете да се насладите на изпълнение на древния ритуален танц Кечак с участието на над 70 мъже по мотиви от хиндуисткия епос Рамаяна. След спектакъла ще се отправим към Джимбаран за вечеря с морски дарове в ресторант на брега на океана. Връщане в хотела и нощувка.

01.09.2018-сб 4 ден Джимбаран / Убуд
Закуска. Екскурзия с обяд до Убуд – град, известен като културната столица на Бали заради своите архитектура и занаяти. Разглеждане на Свещената гора на маймуните и хиндуисткия храм в нея, обитаван от балийските дългоопашати макаци. Те са активни през деня, а през тъмната част на денонощието са в покой. Основната им храна се състои от сладки картофи, листа от папая, банани и други сезонни плодове. При влизане в гората можете да си закупите банани от специален пункт и да нахраните любопитните маймунки. Местните хора гледат на Свещената гора като на важно духовно, икономическо, образователно и природно средище. Продължаваме към Кралския дворец, резиденция на кралското семейство между 1800 и 1823 г. с традиционни постройки, красиво орнаментирани порти, каменни релефи и изображения на митологични същества. Ще имаме свободно време за разходка по главната улица или на местния пазар, откъдето можете да закупите сувенири. Ще посетим селище в близост до Убуд, известно с изящните си занаятчийски изделия от злато и сребро, дърворезба или батик. Креативността и тънкостите на традиционните балийски занаяти се предават от поколение на поколение, като мотивите, които майсторите използват, могат да се открият навсякъде на острова, придавайки му неповторим облик. Денят ще завърши с посещение на плантацията за кафе Бали Пулина, където ще се запознаем с процесите по отглеждането, събирането и обработката на кафето, ще научим повече и за ценното кафе Лувак и неговата история, след което ни очаква дегустация на фона на спокойствието и красотата на местността. Връщане в хотела. Нощувка.

02.09.2018-нд 5 ден Джимбаран / Бедугул
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
  • По желание с доплащане – целодневна екскурзия с обяд до Бедугул, Тана Лот, оризовите тераси Джатилуи (ЮНЕСКО) и Таман Аюн.
Бедугул е планинска местност с едноименно селце, което се намира на живописния бряг на езерото Братан, формирано в кратера на отдавна изгаснал вулкан. Местните наричат езерото „сърцето на Бали“ а съществува поверие, че водата от езерото дарява с младост и дълголетие. Местността предлага фантастични гледки – планински върхове, обвити в облаци, тропически джунгли, спокойни езера и свежа прохлада. Ще посетим Таман Аюн ‒ фамилен храм на кралското семейство Менгви. В превод името на храма означава „прекрасна градина“. Таман Аюн е уютно разположен сред величествени дървета, множество водни канали и езерца. Следващата спирка е колоритният пазар Кандикунинг със свежи плодове и подправки от Бедугул. След това ще продължим към свещения храм Улун Дану Братан с над 300-годишна история, разположен на брега на езерото, чиито тъмни и дълбоки води са свещени за балийците. В края на деня ще посетим храма Тана Лот – един от най-популярните обекти на острова, предоставящ незабравима гледка по залез слънце. Той е действащ хиндуистки храм, който допълва наниза от крайбрежни храмове, предназначени да защитават острова от демоните на океана. В превод името му означава „земя в морето“, което буквално илюстрира местоположението на храма върху скала в морето, до която се стига по тясна пътечка само по време на отлив. Под храма има пещера с вълшебен според местните вярвания водоизточник. Водата е прясна и сладка, въпреки че храмът е заобиколен с вода от всички страни.
Ще видим и оризовите тераси Джатилуи, включени в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук освен на щедрото изобилие на природата, ще се възхитите и на грижливата човешка ръка, която е оформила тераси от оризища в сянката на връх Батукару (2276 м), спящ вулкан и най-високият връх в планинската област Бедугул. Най-евтин и лесен за отглеждане е белият ориз, който местните садят три пъти годишно. Отглеждат се още черен, червен и жълт ориз, а по време на жътвата оризищата сменят тучния си зелен цвят и се превръщат във феерична панорама с разпръснати огньове от запалените оризища.

03.09.2018-пн 6 ден Джимбаран / Йогиакарта
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
  • По желание с доплащане – целодневна екскурзия с обяд и полет до Йогиакарта, остров Ява.
Отпътуване рано сутринта, трансфер до летището и полет за Йогиакарта - културният център на остров Ява. Екскурзията започва с разглеждане на Борободур ‒ един от най-известните и величестве-ни будистки монументи, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1991 г., вписан в Книгата на Гинес като най-големия будистки храм в света. Боробудур е изграден през осми и девети век, но става известен за Запада цяло хилядолетие по-късно, след като холандски инженер по заповед на британски генерал го "открива" на остров Ява, според подсказки от местните, че някъде в джунглата е скрит митичен храм. Общата площ на комплекса е над 2 500 кв. м., а гледан от птичи поглед, той наподобява огромна мандала в съответствие с будистката представа за света. Според местно поверие, ако три пъти обиколите ступата по часовниковата стрелка в пълно мълчание, ще сбъднете свое съкровено желание. Отправяме се към будистките храмове Мендут и Павон, тематично обвързани с Борободур, като трите храма са построени от един и същи материал и са подредени в права линия. Обяд в местен ресторант. Разглеждане на Султанския дворец и Водния дворец, след което ще продължим към Прамбанан (ЮНЕСКО). Това е най-грандиозният и красив хиндуистки храмов комплекс в региона, отличаващ се с типична архитектура и датиран от средата на девети век. Той е бил огромен и е включвал 237 храма, като за построяването му е било отклонено коритото на близката река. Повечето от малките храмове днес са в руини, но все още могат да се видят трите най-големи храма, посветени на Тримурти (чрез нейната персонификация като Брама, Вишну и Шива, представляващи принципите на сътворението, съхранението и разрушението), както и трите по-малки храма, посветени на животните, които съответните божества използват като „превозни средства“ ‒ Нанди (бикът на Шива), Хамса (лебедът на Брама) и птицата Гаруда на Вишну. Както и Борободур, Парамбанан е разположен в сянката на действащия вулкан Мерапи, който доминира пейзажа и дава друга перспектива към дръзкото великолепие на сътвореното от човешка ръка. Вечерта трансфер до летището и полет обратно до остров Бали.

04.09.2018-вт 7 ден Джимбаран/ Убуд
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
  • По желание с доплащане – целодневна екскурзия с обяд до Птичия парк, сафари със слонове и посещение на водопада Тегенунган.
Ще имате възможност да се докоснете до природата и да се запознаете с изключително богатия растителен и животински свят на остров Бали – предстои Ви ден, изпълнен с цветове! Започваме с Птичия парк – мястото, където птиците и хората се срещат. Разположен върху 2 хектара площ, където сред тропическа растителност живеят над 1000 птици, представители на 250 вида от цял свят, на една ръка разстояние от гостите. Тук можете да видите сови, фламинго, папагали, райски птици, застрашената балийска мейна – една от най-редките птици в света, и много други, докато около Вас свободно се разхождат чапли, патици и други дружелюбни пернати представители. Мисията на парка е свързана с изучаването, грижата и опазването на над 40 защитени индонезийски вида. Ще продължим към следващото вълнуващо приключение за деня – разходка върху гърба на слон на фона на невероятно красивата и разнообразна природа в околностите на Убуд, след която ни очакват шоу със слонове и обяд. Последната спирка за деня ще направим недалеч от Убуд, за да се насладим на свежестта и природното обаяние на водопада Тегенунган, разположен сред зелена тропическа гора.

05.09.2018-ср 8 ден Джимбаран
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
06.09.2018-чт 9ден Джимбаран
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
  • По желание с доплащане – Девдан: „Съкровището на архипелага” - впечатляващ спектакъл, представящ богатото културно наследство на Индонезия чрез удивителни танци, акробатика, вода и огън, пищни костюми, светлинни и звукови ефекти. Премиерата му е през 2011 г. и оттогава се играе четири пъти седмично в специално построен театър с уникална озвучителна система и приказна атмосфера. Сюжетът е изграден около група туристи на екскурзия в джунглата. Две малки деца от групата от любопитство решават да се изкачат на планински връх, където намират сандък със съкровища и пет загадъчни предмета, представящи 5 индонезийски острова: Бали, Ява, Суматра, Борнео и Папуа. Всеки път, когато децата докоснат нов предмет, те, заедно със зрителите, се запознават с културата на всеки от островите чрез традиционните за него песни и танци. Продължителността на спектакъла е 90 минути. Включва трансфери от и до хотела.

07.09.2018-пт 10ден Джимбаран
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

08.09.2018 -сб 11 ден Джимбаран – Денпасар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Трансфер до летището.

09.06.2018-нд 12 ден Денпасар → Доха → София
В 00:35 ч. полет QR 961 от Денпасар. Доха. Кацане в Доха в 05:35 ч.
В 06:50 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София в 12:00 ч.

група 29.08.2018 – 09.09.2018
в двойна стая в единична стая 3-то легло дете под 12 г. без легло
1891 € / 3698 лв. 2508 € / 4906 лв. 1806 € / 3532 лв. 1335 € / 2610 лв.

Хотел:
Бали – Джимбаран: Hotel Movenpick Jimbaran 5*
Цените включват:
Самолетни билети София – Доха – Денпасар / Денпасар – Доха – София с включени летищни такси, чекиран багаж (30 кг.) и ръчен багаж (7 кг.);
9 нощувки в хотел в Джимбаран;
9 закуски, 1 обяд, 1 вечеря;
Всички трансфери и екскурзии с включени входни такси и местен екскурзовод:
- разглеждане на Денпасар;
- посещение на храма Улувату и вечеря в крайбрежен ресторант;
- екскурзия с обяд до Убуд – Свещената гора на маймуните, Кралския дворец, местния пазар и занаятчийско селище;
- посещение на плантацията за кафе Бали Пулина;
Водач-преводач от фирмата;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ. д.

Допълнително се заплащат:
Екскурзии по желание (при 10 ч. - с водач, под 10 ч. - без водач), които се заплащат с доплащането:
- екскурзия до Бедугул, Тана Лот, оризовите тераси Джатилуи и Таман Аюн – 92 лв;
- екскурзия до Йогиакарта, остров Ява – 793 лв;
- екскурзия с обяд до Птичия парк, сафари със слонове и посещение на водопада Тегенунган - 267 лв
- спектакъл Девдан: „Съкровището на архипелага” - 153 лв.
Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинска застраховка – 25 лв.
По желание - застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване” – от 2,7% до 1,5% от крайната сума по договора (заплаща се при записване);
Бакшиши за местните шофьори, екскурзоводи и обслужващия персонал в хотелите – общо 35 щ.д. (заплащат се предварително в България, отделно от основния туристически пакет)

Записване и плащане:
При записване: цветно сканирано копие на личната карта и паспорта, който да е с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане (след 10.03.2019 ) и да има 2 свободни страници; депозит 1500 лв;
Пълно плащане: до 13.07.2018

Информация:
Минимален брой участници: 14
Срок за уведомяване за недостигнат брой туристи – 25 дни преди началната дата: 03.08.2018
При недостигнат минимален брой от 14 туристи, но не по-малко от 12 – доплащане 140 лв.
Визов режим: за престой на български граждани в Индонезия за по-малко от 30 дни, не е необходима виза.
Медицински изисквания: ваксинации не са необходими.
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и летищните такси.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
Видът на двойната стая, спалня или две отделни легла – не се гарантира.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
За непълнолетни, пътуващи само с единия родител се представят акт за раждане и нотариално заверено родителско пълномощно.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая и, ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността ѝ е между 2,7% и 1,5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване и се заплаща при записване заедно с авансовото плащане.

Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическо пътуване, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
- до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 30.05.2018)
- от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 29.06.2018)
- от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (до 28.07.2018)
- под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 29.07.2018)