Тайланд - Банкок и почивка в Пукет

Вашата оценка

Тайланд - Банкок и Пукет

STOP sale

Маршрут:

Продължителност:

Транспорт:

Цена от:

Екскурзията е посветена на една позитивна, гостоприемна, дружелюбна и пъстра страна – Тайланд. „Страната на усмивките” Ви поднася своето богато културно и историческо наследство, красивата природа на земите си, както и още много емоции, цветове и преживявания.
В Банкок ще посетите Кралския дворец с Изумрудения Буда и впечатляващите Ват По (Храмът на Полегналия Буда) и Ват Арун (Храмът на зората) – една от визитките на Банкок. Близо до столицата ще се впуснете в приключение, което ще Ви отведе до „Дамноен Садуак“ – емблематичния плаващ пазар, изпълнявал важна роля за търговията в миналото, днес символ на екзотиката на Азия.
След Банкок Ви очаква почивка на остров Пукет, най-големият тропически остров на Тайланд, наричан „перлата на Андаманско море”. Пукет ще Ви плени с великолепните си бели плажове и лазурни води, уникален национален морски парк, богат подводен свят с морски пещери и лагуни, гъсти тропически джунгли и в допълнение към всичко това – екзотичен нощен живот: множество барове, ресторанти и нощни клубове.


06.03.2019-ср. 1 ден. София → Доха →
В 22:40 полет QR 226 от София.

07.03.2019-чт. 2 ден. → Банкок
Кацане в Доха в 04:30. В 07:05 полет QR 832 от Доха. 17:45 кацане в Банкок. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

08.03.2019-пт. 3 ден. Банкок (закуска, вечеря)
Закуска. Разглеждане на Банкок. Посещение на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд - най-красивият дворец в страната, построен от династията Чакри с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други и Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – Изумруденият Буда, изваян от един единствен кристал. Посещение на Храма на лежащия Буда (Ват По)– най-древният и огромен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда в Тайланд (дълъг 46 м, висок 15 м), чиито нозе са украсени със 108 огромни седефени миди. Четирите ступи са посветени на четиримата крале от династията Чакри, управлявали след 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда. Посещение на Храма Ват Арун - един от най-очарователните храмове не само заради местоположението си край река Чао Прая, но и заради архитектурата си, която няма еквивалент в Банкок. Превърнал се в една от визитките на Тайланд, Храмът на Зората се извисява на 70 м със своите заострени върхове, красиво декорирани с малки разноцветни парченца стъкло и китайски порцелан. Храмът носи името на хиндуистката богиня Аруна (Богиня на Зората) и е изграден през 1768 година от крал Таксин, който пристигнал тук призори, след като напуснал завзетата от бирманските нашественици столица Аютая. Храмът е построен в кхмерски стил и е във формата на пагода, която символизира планината Меру – център на света според будистката космология. Посещение на китайския квартал. Свободно време за обяд и пазаруване. Връщане в хотела за кратка почивка. Вечерта Ви очаква круиз по река Чао Прая с вечеря. Докато се наслаждавате на разнообразни тайландски класически танци, музика на живо и вечеря бюфет с тайландска и интернационална кухня, ще видите красиво осветени двата най-известни храма на Тайланд: Храмът на зората и Гранд Палас с Храма на Изумрудения Буда. На връщане може да се отпуснете с музика в латино стил и да се насладите на разхлаждащия бриз на откритата палуба. При напускане на кораба може да вземете снимката си от круиза. Връщане в хотела. Нощувка.

09.03.2019-сб. 4 ден. Банкок (закуска)
Закуска. Екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак в провинция Рачабури, на 110 км. от Банкок. Каналът, върху който той се намира сега, е построен през 1866 г. по заръка на Негово височество Краля на Тайланд с цел да бъде улеснен транспортът в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване, като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазар е една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. На път за плаващия пазар спиране във ферма за кокос. Връщане в Банкок. Свободно време. Нощувка.
*По желание вечеря–бюфет в Байоки Скай ресторант – втората най-висока сграда в Банкок, където от 250 м. височина ще наблюдаваме нощен Банкок, залива и ще се насладим на богат избор от морски и други деликатеси. Включва трансфер от и до хотела.

10.03.2019-нд. 5 ден. Банкок → Пукет (закуска)
Закуска пакет. Трансфер до летището. В 08:30 полет TG 203 до Пукет, пристигане в 10:55. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Обиколка на Пукет - най-големият остров на Тайланд. По форма той напомня неправилна перла, дълъг е 21 км. и е разположен на 867 км. южно от Банкок. Северната част на острова е отделена от континенталната чрез тесен морски канал. Пукет е един от най-добрите тропически курорти с прекрасни условия за настаняване, спорт, множество ресторантчета, които предлагат тайска, азиатска, европейска кухня и богат избор от морски дарове. Вечер Ви очаква екзотичен нощен живот: множество барове, ресторанти и нощни клубове. Първо ще посетите наблюдателната площадка Ката с гледка към Адаманско море, островите и трите бели плажа на Пукет: Ката, Ката Ной и Карон. После се отправяте към наблюдателната площадка Промтеп Кейп – най-южната част на Пукет и едно от най-популярните места, откъдето ще наблюдавате живописния изглед към Андаманско море. Наричат Промтемп Кейп „Божият нос“ или „Лаем Промтеп“ заради стръмните скали, които се явяват най-южната точка на Пукет и се врязват навътре в морето. Мястото е изключително красиво при залез слънце и се счита, че оттук се открива най-красивата гледка към най-красивия залез в Тайланд. Връщане в хотела. Нощувка.

11.03.2019-пн. 6 ден. Пукет (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или допълнителна екскурзия. Нощувка.
* По желание екскурзия с обяд до залива Панг Нга, о-в Хонг, о-ва на Джеймс Бонд и о-в Лава. Тази екскурзия ще Ви отведе в уникалния свят на морските пещери и лагуни, създавани от природата в течение на хилядолетия. Ще имате удоволствието да посетите едно от най-интересните места в Тайланд, Националния морски парк – залива Панг Нга, чиято красота е изумителна и неслучайно е използван като естествен декор в сцени от филма „Мъжът със златния пистолет“ от поредицата за Джеймс Бонд с Роджър Мур като агент 007 през 1974 г. Ще плавате сред изумруденозелени води и разпръснати варовикови скали с причудливи. Някои от скалите се извисяват на стотици метри над водата, а отвътре са надупчени от безброй пещери и тунели, от таваните на които висят огромни сталактити, наподобяващи колони на храмове. Ще се окажете в центъра на красива лагуна с тюркоазени води, заобиколена от тучна тропическа растителност.

12.03.2019-вт. 7 ден. Пукет (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или допълнителна екскурзия. Нощувка.
*По желание екскурзия до островите Пи Пи – едни от най-красивите естествено образувани и съхранени острови в света. Те се намират на около 40 км. югоизточно от Пукет и представляват архипелаг от 6 острова, които административно са част от провинция Краби. Островите Пи Пи стават известни след заснемането на филма „Плажът“ с Леонардо ди Каприо през 2000 година. Островите поразяват със своите заливчета с тюркоазени води, великолепни плажове, коралови рифове и пещерите на Андаманските пирати. Пристигане на остров Пи Пи Ли, където се намира на прекрасният плаж на залива Мая, обграден от три страни със 100-метрови скали. Заливът Пи Ли е едно от най-интересните места на острова, което предлага отлична възможност за гмуркане с шнорхел. Следва Пещерата на викингите, интересна заради изрисуваните по южната ѝ стена лодки и кораби, някои от които наподобяват кораби на викинги. Денят продължава с остров Пи Пи Дон, който е почти разделен на два острова от суша, върху която е разположен най-големият град в архипелага. Пи Пи Дон е идеално място за наблюдаване на морския живот, маймуните и предлага възможности за плаж, плуване, гмуркане с шнорхел и снимки. След обяд – тайландска и европейска кухня, се отправяме към кораловия риф Хин Кланг, където любителите на подводното гмуркане ще се окажат в царството на коралите, ярките рибки и ще опознаят изумителния тропически морски свят. Последна спирка е Бамбуковият остров (или остров Кай) – прекрасно място за почивка върху белия пясък, плуване и гмуркане. След това се връщаме обратно в Пукет. Трансфер до хотела.

13.03.2019-ср. 8 ден. Пукет (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или допълнителна екскурзия. Нощувка.
*По желание полудневна екскурзия Еко Сафари – едно приятно изживяване, в което ще се разходите из джунглата на гърба на слон, ще наблюдавате къпането на слоновете, ще се забавлявате с шоу с маймуни и накрая след кратко возене на биволска каруца ще се насладите на лек бюфет с плодове.

14.03.2019-чт. 9 ден. Пукет (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

15.03.2019-пт. 10 ден. Пукет → Доха → София
Закуска-пакет. Трансфер до летището. В 10:00 ч. полет QR 843 от Банкок. Кацане в Доха в 13:20 ч. В 16:45 ч. полет QR 225 от Доха. Кацане в София в 21:15 ч.

група 06.03 - 15.03.2019
в двойна стая в единична стая
1687 € / 3299 лв. 2056 € / 4021 лв.

хотели
07.03 - 10.03 Банкок Asia Hotel Bangkok 4*
10.03 - 15.03 Пукет Patong Paragon Resort and Spa 4*

Цената включва:
Самолетни билети София –Доха – Банкок/ Пукет – Доха – София с редовен полет на Qatar Airways, включени летищни такси, багаж 30 кг и ръчен 7 кг;
8 нощувки: 3 в Банкок, 5 в Пукет;
8 закуски, 1 вечеря;
Всички трансфери по програмата;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата;
- обиколка на Банкок с посещение на: Гранд Палас, Храма на Изумрудения Буда, Храма на Полегналия Буда, Храма на зората и китайския квартал;
- круиз с вечеря по река Чао Прая;
- екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак;
- обиколка на Пукет;
Местни екскурзоводи на английски език;
Водач-преводач от агенцията;
Медицинска застраховка с покритие 15 000 щ.д.

Допълнително се заплащат:
Виза за Тайланд: 60 лв.
Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинската застраховка: 18 лв;
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи: 80 лв.
По желание:
- вечеря бюфет в Байоки скай: 96 лв.;
- екскурзия с обяд до залива Панг Нга и острова на Джеймс Бонд - 234 лв.
- екскурзия до островите Пи Пи - 213 лв.
- полудневна екскурзия Еко сафари - 118 лв.
По желание – застраховка „Отмяна на пътуване”: от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора;

Цената не включва:
непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, такси за снимане в някои от обектите, напитки по време на хранене и други лични разходи.

Записване и плащане:
Краен срок за записване: до 07.02.2019 или до изчерпване на местата.
При записване: лична карта, паспорт с валидност 6 месеца след датата на връщане (след 10.9.2019) и 2 свободни страници; 2 цветни фотографии на светъл фон с размери 3.5 х 4.5 см., данни за визовия формуляр и аванс 1500 лв;
Пълно плащане: до 07.02.2019.

Визов режим:
Българските граждани се нуждаят от визи, за да посетят Тайланд. Агенцията предоставя формуляр, който да попълните и подава документите за виза.

Медицински изисквания:
Ваксинации не са необходими.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 15 туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 25 дни преди началната дата: 09.02.2019
При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по-малко от 12 – доплащане 194 лв.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 61 дни преди тръгване, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
- до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 05.12.2018)
- от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (от 06.12.2018 до 04.01.2019)
- от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (от 05.01.2019 до 03.02.2019)
- под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 04.02.2019)
В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
Непълнолетни, пътуващи без родител представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.