Екскурзия до Тайланд: Банкок и Патая

Вашата оценка

Тайланд: Банкок и Патая

Следваща дата: 23.01.2018

Маршрут:

Продължителност:

Транспорт:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Незабравимо пътешествие до една от най-пъстрите и екзотични страни – Тайланд. „Страната на усмивките“ ще Ви впечатли с любезността на своите жители, традиционното си гостоприемство, богатата си история, внушителните императорски дворци, будистки храмове и красива природа. Патая е главният курорт на страната, донесъл на Тайланд славата на туристическа мека. Прекрасните плажове, различни видове водни развлечения: скутер, водни ски, разходки с катер, риболов, гмуркане, прочутият тайландски масаж, магазините за сувенири, картини, изделия от коприна и текстил, както и огромният избор от европейски и тайландски ресторанти, барове и дискотеки, където животът кипи до зори, го правят толкова предпочитано място.

Изчерпани места!

17.11.2017-пт. 1 ден. София →
В 22:45 ч. полет QR 226 от София.

18.11.2017-сб. 2 ден. → Доха → Банкок
В 04:35 ч. кацане в Доха. Полет QR 832 от Доха в 08:15 ч. Кацане в Банкок в 18:50 ч. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

19.11.2017-нд. 3 ден. Банкок (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак в провинция Рачабури, който се намира на 110 км. от Банкок. Каналът, върху който той се намира сега е построен през 1866 г. по заръка на Негово височество кралят на Тайланд с цел да бъде улеснен транспорта в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазар е една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. На път за плаващия пазар спиране във ферма за кокос. Връщане в Банкок. Обяд в местен ресторант. Разглеждане на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд е най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други. Храма Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един единствен кристал. Посещение Храма на лежащия Буда „Ват По”– най-древният и огромен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда в Тайланд (дълъг 46 м, висок 15 м), нозете му са украсени със 108 огромни седефени миди, четирите ступи са посветени на четиримата имератори от династията Чакри, управ-лявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда. Посещение на Храма Ват Арун - един от най-очарователните храмове не само заради место-положението си край река Чао Прая, но и заради архитектурата си, която няма еквивалент в Банкок. Превърнал се в една от визитките на Тайланд, Храмът на Зората се извисява на 70 м със своите заострени върхове, красиво декорирани с малки разноцветни парченца стъкло и китайски порцелан. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
 • По желание вечеря–бюфет в Байоки Скай ресторант – най-високата сграда в Банкок, където от 250 м. височина ще наблюдаваме нощен Банкок, залива и ще се насладим на богат избор от морски и други деликатеси.Включва трансфер от и до хотела.

20.11.2017-пн. 4 ден. Банкок – Патая (закуска)
Закуска. Отпътуване с автобус от Банкок. Пристигане в Патая – невероятен курорт с международно значение, наречен „перлата на Източния бряг” с много изкушения за почивка и всевъзможни водни спортове. Заради градския си статут Патая, за разлика от другите морски курорти, не забавя темпото си на живот и вечер предлага богат избор между вкусна вечеря, пазаруване и развлечения. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
 • По желание посещение световноизвестното Алказар шоу с участието на 400 талантливи артисти – травестити, изключителни свтлинни ефекти и невероятни костюми. Включва трансфер от и до хотела.

21.11.2017-вт. 5 ден. Патая – кораловият остров Ко Лан – Патая (закуска, обяд)
Закуска. Целодневна екскурзия с лодка до кораловия остров Ко Лан – най-големият в архипелага на Патая с лазурно море и бял пясък. Свободно време за плаж и почивка или разнообразни видове водни развлечения: банан, скутер, парашут, гмуркане или разходка с лодка с прозрачно дъно и други (заплащат се на място). Включен е обяд в ресторант на плажа. Връщане с лодката в Патая и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

22.11.2017-ср. 6 ден. Патая (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
 • По желание екскурзия с обяд до Селището на слоновете, където ви очаква сафари в джунглата на гърба на слон около час, 20-мин. разходка до „копринената къща”, където се отглеждат буби, около 20-мин. разходка с лодка през езерото и накрая с биволска каруца до селището на слоновете.
 • По желание екскурзия до Храмът на истината – „Великолепието на Раят пресъздадено на Земята“. Това е най-големият дървен храм в света, построен без нито един гвоздей, в който всеки кв. см. е покрит от резбовани дървени скулптури и орнаменти по митологични и религиозни обекти в Индия, Китай, Тайланд и Камбоджа. Той представлява източната философия, древната визия за света и древните занаяти. Неговата основна задача е да помогне на хората да разберат живота на миналите поколения, принципите на жизнения цикъл на човека, отговорността и връзката със Вселената. Строежът му е основан на идеята, че човешката раса може да достигне до такива висоти само заради философски и религиозни истини, които са в основата на неговото развитие.

23.11.2017-чт. 7 ден. Патая (закуска)
Закуска. Екскурзия до тропическите градини Нонг Нох – най-големият парков комлекс в Югоизточна Азия, известен с най-голямата колекция от орхидеи в Тайланд (над 670 местни вида). Включва посещение на тропическите градини, ферми за орхидеи, тайландско шоу със слонове, традиционни тайландски танци и бокс. На връщане се посещава музея на скъпоценните камъни. Свбодно време. Нощувка.

24.11.2017-пт. 8 ден. Патая – Банкок (закуска, вечеря)
Закуска. Свободен време. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Разглеждане на парка “Милиони години“, известен като „Каменният парк и крокодилската ферма“. Разположен на площ от над 70 дка, този парк е основан от местен бизнесмен и е създаден с повече от 20 години усилия, за всички любители на природата. Той е не само жив музей на любопитни и красиви неща от трите царства - животински, растителни и минерални, но предлага много повече отколкото името му подсказва. Ще видите необичайни скални образувания, редки растения, тайландски стил дървета (които са малки като японските дървета Бонсай, но по-големи) и най-близките генетични роднини на праисторическите чудовища – крокодили. Другата половина на парка е крокодилска ферма на големи сиамски крокодили и зоологическа градина, където ще наблюдавате представление с крокодили. Тези, които желаят, може да хранят крокодил с пиле на въдица, да дадат банан на жираф, да яздят слон или да се снимат седнали до бял тигър (заплащат се на място). В менюто на основния ресторант на парка може да намерите крокодилска пържола, омлет от крокодилско яйце и пържени крокодилски ребърца с чесън и черен пипер. Продължаваме за Банкок, където Ви очаква круиз по река Чао Прая с вечеря. Докато се наслаждавате на разнообразни тайландски класически танци, музика на живо и вечеря бюфет на тайландска и интернационална кухня и напитки ще видите красиво осветени двата най-известни храма на Тайланд: Ват Арун – Храмът на зората и Гранд Палас с Храм на Изумрудения Буда. На връщане може да се отпуснете с музика в латино стил и да се насладите на свежия бриз на откритата палуба. При напускане на кораба може да вземете снимката си от круиза. Трансфер до международното летище Суварнабхуми.

25.11.2017-сб. 9 ден. Банкок → Доха → София
В 01:35 ч. полет QR 837 от Банкок. Кацане в Доха 05:25 ч.
В 06:55 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София 11:15 ч.

Цени:
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
17.11.2017 г. 2777 лв. 3204 лв.
Цени
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
17.11.2017 г. 2777 лв. 3204 лв.


Допълнителна информация
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
самолетни билети с летишни такси София – Доха – Банкок – Доха – София
6 нощувки в хотели 4*: 2 в Банкок и 4 в Патая; 6 закуски, 2 обяда и 1 вечеря
Всички трансфери с климатизиран туристически автобус;
Екскурзии с включени входни такси за обекти по програмата:
- екскурзия с обяд до плаващия пазар Дамноен Садуак, Гранд Палас, Храма на изумрудения Буда, Храма на Полегналия Буда и Храма на зората
- целодневна екскурзия с лодка до кораловия остров Ко Лан и обяд на острова
екскурзия до тропическите градини Нонг Нох, ферма за орхидеи, тайландско културно шоу, шоу със слонове и музея на скъпоценните камъни
екскурзия до парка „Милиони години“ - Каменният парк и крокодилската ферма
круиз с вечеря по река Чао Прая
Местни екскурзоводи на английски език;
Водач–преводач от фирмата;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Виза за Тайланд – 60 лв.;
 • Екскурзии и посещения по желание – заплащат се с доплащането: вечеря-бюфет в Байоки Скай ресторнат – 95 лв.; сафари в селището на слоновете - 144 лв.; Алказар шоу – 46 лв.; екскурзия до Храма на истината – 56 лв.
 • Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинска застраховка 18 лв.
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“: от 2,7% до 1,5%
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи – общо 35 $
Записване и плащане:
 • При записване ‒ необходимите документи и аванс 1000 лв. на човек;
 • Доплащане – до 02.10.2017.

Необходими документи:
 • Личната карта и паспорт с мин. 6 месеца валидност след датата на пътуването (след 25.05.2018) и 2 свободни страници; 2 цветни фотографии 3.5 см/ 4,5 см и данни за визовия формуляр

Информация:
 • Визов режим – за български граждани е необходима виза.
Агенцията обработва и подава документите в консулската служба без допълнителна такса.
 • Медицински изисквания – не са необходими ваксинации.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 15.
 • Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването – 13.10.2017.
 • В зависимост от местните условия, възможни са размествания в обявената програма, като се запазват включените услуги.
 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ обезщетява разходи на клиента в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на туристическото пътуване по неотложни и независещи от туриста причини. Срокът на застраховката е броят дни от датата на сключване на договора за организирано пътуване (първото плащане) до датата на приключване на пътуването. Тя не покрива стойността на визата и летищните такси. Заплатена премия не се възстановява.

Важно:
 • За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановяват 100% от платената от него сума. Това условие се отбелязва в договора при записване. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.

Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическо пътуване ТП заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
 • до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
 • до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
 • от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
 • от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
 • под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%