Екскурзии Португалия

Вашата оценка

От Порто до Барселона

Индивидуално пътуване

Маршрут:

Продължителност:

Транспорт:

Цена от:

1 ден - ср. София -> Порто
Полет от София за Порто. Посрещане. Трансфер. Настаняване в хотела. Обиколка и разглеждане на старата столица на Португалия - Порто (ЮНЕСКО) – пристанищен град, живописно разположен от двете страни на река Доро, считан за най-красивия град в страната и родно място на виното Порто. Вечеря. Нощувка. Начало на екскурзията – 13:00ч.

2 ден - чт. Порто - Коимбра - Баталия - Фатима - Лисабон
Закуска. Отпътуване за Коимбра – град с богата история и най-старият център на науката в Португалия. Известен с първия университет, открит през 1290 г. и един от най-старите в света. Шест от португалските крале са родени в Коимбра и градът е бил столица на страната до 13 век, когато столицата се премества в Лисабон. Посещение на стария център. Продължаване за Лисабон. Престой и разглеждане на манастира (ЮНЕСКО) в Баталия - великолепен образец на португалското готическо изкуство от 1388 г. и паметник на националната архитектура. Продължаване за Фатима – свещено поклонническо място за католиците. Разглеждане на площада с известната базилика с 15 олтара, посветени на 15-те мистерии, построена на мястото, където трите деца виждат образа на Богородица през 1917 г. Пристигане в Лисабон. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден - пт. Лисабон
Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон: квартала Белем с най-важните исторически паметници от 15 и 16 век, кулата Белем(ЮНЕСКО) - мястото на отплаване на известните португалски мореплаватели и паметника на Първооткривателите, манастира Свети Жеронимус (ЮНЕСКО) от 16 век, където са положени мощите на Васко да Гама, замъка, Площада на свободата с паметника на великия държавник от 18 век Маркиз де Помбал. Следобед свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден - сб. Лисабон - Синтра - Кашкаиш - Лисабон
Закуска. Посещение на легендарния град Синтра (ЮНЕСКО) с характерните живописни улички и сгради, разположени в полите на средновековни замъци, някогашни резиденции на крале и рицари. Посещение на Кралския дворец от 16 век. Продължаване по крайбрежието на океана до известните курорти Кашкаиш и Ещорил. Връщане в Лисабон. Вечеря. Нощувка.

5 ден - нд. Лисабон - Мерида - Касерес
Закуска. Отпътуване за Испания. Престой в Мерида (ЮНЕСКО) – древен римски град, столица на областта Екстремадура, известен със своите паметници на древната римска култура. Разглеждане паметниците на римската култура. Пристигане в Касерес – родно място на много велики испански мореплаватели, завоеватели на Новия свят. Обиколка на града, прочут с многото замъци и имения. Вечеря. Нощувка.

6 ден - пн. Касерес - Куенка
Закуска. Отпътуване за Куенка. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден - вт. Куенка - Валенсия - Коста Дорада
Закуска. Обиколка на стария център на Куенка (ЮНЕСКО) с единствените по рода „висящи къщи”, уникално разположени върху скалиста платформа. Отпътуване за Валенсия. Разглеждане на стария център с катедралата „Санта Мария”. Продължаване към Коста Дорада - курортен град от барселонската ривиера. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ден - ср, 9 ден - чт, 10 ден - пт. Коста Дорада
Закуски. Свободни дни за плаж и почивка. Вечери. Нощувки.
На място ще ви бъдат предложени допълнителни екскурзии или посещение на водния увеселителен парк „Порт Авентура”.

11 ден - сб. Коста Дорада - Барселона -> София
Закуска. Трансфер от хотела до летището в Барселона и полет за България.

Дати на заминаване през 2017 г.:
26.04, 07.06, 30.08, 04.10
настаняване цена на база HB
в стая с 2 легла 1702 лв.
3-ти възрастен/дете под 11 год. 1574 лв.
доплащане за единична стая 577 лв.

Цените са на човек при мин. 2 туристи и включват:
10 нощувки със закуски и вечери;
панорамна обиколка на Лисабон и посещение на Порто, Коимбра, Синтра, Мерида, Куенка и Валенсия;
групови трансфери летище-хотел-летище;
транспорт с автобус;
екскурзовод на руски език през цялото време;
медицинска застраховка с покритие 10000 €.

Цените не включват:
самолетен билет с такси (цената е в зависимост от наличността в момента на резервацията и се заплаща в срока, определен от авиокомпанията);
допълнителни екскурзии.

Записване и необходими документи:
депозит 800 лв.;
валидна лична карта или международен паспорт;
за деца до 18 год. пътуващи без родител/и – нотариална декларация от родителите/я, който не пътува.

Информация:
Настаняването е в хотели от 2* в центъра до 4* извън центъра.
Информация за хотелите се получава 2-3 дни преди отпътуване.
Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма и имена на хотели без предварително уведомление, като се запазват включените услуги.