Нова Година

Вашата оценка

Новогодишна програма - Магията на Мексико

Маршрут:

Продължителност:

Транспорт:

Цена от:

Екскурзията „Магията на Мексико” предлага да посрещнете Новата година и зимните празници по незабравим начин – сред прекрасни пейзажи, топло време, мексикански колорит и веселие – празник, който ще помните дълго! През дните на това увлекателното пътешествие ще разгледате забележителностите на столицата, ще посетите величествени пирамиди, древни и уютни колониални градове в централната и източната част на страната, ще се любувате на красиви пейзажи и ще усетите магията на Мексико. Пътешествието си ще завършите със заслужена почивка по Ваш избор ‒ в Канкун или на Ривиера Майа ‒ перлите на източното крайбрежие на Мексико.


30.12.17-сб.1-ви ден → Мексико Сити
Пристигане в Мексико Сити. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотел 4*. Нощувка.

31.12.17-нд. 2-ри ден Мексико Сити: Сокало – Антропологическият музей – Теотихуакан – НГ вечеря
Закуска. Обзорна екскурзия на Мексико Сити: историческия център (ЮНЕСКО): площад „Сокало“, в близост до който се намират руините на древен ритуален център на ацтеките, и където се е издигала главната пирамида Темпло Майор. Разглеждане на главната католическа катедрала на Мексико и посещение на Президентския дворец с фреските на Диего Ривера, пресъздал историята на страната си. (Националният дворец невинаги е отворен за посещение. Фирмата си запазва правото да пропусне посещение на двореца в случай на мероприятия на централния площад „Сокало“ или в случай на визити в двореца от официални лица.) Посещение на Антропологическия музей – най-големия в Латинска Америка и един от най-значимите в света. Колекцията му се състои от многочислени археологически и етнографски експонати, представящи всички основни култури на Мексико с най-характерните им образци — скулптури на ацтеките, образа на Ехекатл (митично същество, изобразявано като богa на вятъра или Пернатият змей), гигантските глави на олмеките, съкровищата от гробницата на краля на маите Пакал от Паленке, атлантите от Тула, Слънчевия камък на ацтеките и други. Екскурзия до археологическия комплекс Теотихуакан (ЮНЕСКО) – градът на загадъчните пирамиди, останали от процъфтяващата през 2-3 век държава. Разглеждане на най-значимите обекти: Пирамидата на Слънцето, Пирамидата на Луната, булеварда на мъртвите и храма на пернатия змей с огромни орнаменти наподобяващи глави на змия. Връщане в хотела. Празнична новогодишна вечеря в типичен мексикански ресторант, където ще посрещнете Новата година в атмосфера на веселие, танци и наслаждавайки се на мексиканската кухня. Включена е вечеря от тристепенно меню – мексиканска кухня, развлекателна програма и жива музика на мариачи, текила и чаша шампанско в полунощ. Празникът приключва около 02:00 след полунощ. Връщане в хотела. Нощувка.

01.01.18-пн. 3-ти ден Мексико – Пуебла – Веракрус
Закуска. На път за Пуебла ще имате възможност да се полюбувате на ландшафта на Централно Мексико и да видите знаменитите вулкани, които са най-високите планини в страната: действащият вулкан Попокатепетел, спящият вулкан Пик Орисаба и затихналият вулкан Истаксиуател. Пристигане в Пуебла (ЮНЕСКО) – “градът на ангелите”, един от най-красивите колониални градове на Мексико, известен с превъзходната си кухня и грънчарски традиции. Църквите и часовниковите кули са построени в уникалния стил „чуригереско” (мексикански барок), а камбанарията на бароковата катедрала е с най-високата часовникова кула в Мексико. Пристигане във Веракрус – едно от най-големите пристанища на страната, град, известен с оптимизма на своите доброжелателни жители, превъзходни кафенета и музикални традиции. Нощувка в хотел 4*.

02.01.18-вт. 4-ти ден Веракрус – Ла Вента – Паленке
Закуска. Отпътуване за Паленке. Попътно посещение на музея под открито небе Ла Вента в околностите на Вилаермоса, където се съхраняват прочутите огромни каменни глави, изваяни от базалт, стели и други артефакти от култовия център на най-старата и тайнствена цивилизация на Централна Америка – олмеките. Пристигане в Паленке и настаняване в хотел 4*. Нощувка.

03.01.18-ср. 5-и ден Паленке – Яшчилан – водопад – Паленке
Рано сутринта отпътуване към устието на река Усумасинта, която преминава през територията на Лакандонската селва – влажна тропическа гора. Тук ви очакват лодки – единственият начин да се придвижите до руините на древния Яшчилан, едно от най-живописните места от културата на Маите. Градът е разположен на границата със съседна Гватемала и е заобиколен от тропическа джунгла с богата флора и фауна, обитавана от ривуни (вид маймуни, огласяващи джунглата) и тукани (вид папагал с огромен здрав клюн, чийто размер е колкото самото тяло на птицата). На връщане в Паленке спиране около великолепен водопад, където може да се изкъпете. Нощувка.

04.01.18-чт. 6-и ден Паленке – Кампече
Закуска. Разглеждане на Паленке (ЮНЕСКО) – най-мистичната и красива археологическа зона от периода на разцвет на изчезналата култура на маите. Той е едно от чудесата на Мексико, където изкусната архитектура съседства с буйната растителност на тропическата джунгла. Градът става знаменит при царуването на Пакал (615–683г.), когато са изградени много площади, сгради, храмове, двореца на Пакал и собствения му мавзолей. Синът на Пакал продължава развитието на града, но след смъртта му започва упадък. През 10 век Паленке e изоставен и покрит от тропическа растителност. След това се отправяме към живописния и приветлив колониален Кампече (ЮНЕСКО) – един от малкото градове в Мексико със запазени крепости от испанския период. Испанците построили много фортове, за да пазят града от постоянните набези на пиратите, но въпреки това, загубили огромна част от ограбените богатства на новия свят. Останала само крепостта. Настаняване в хотел 4*. Предлагаме да направите разходка из града с туристическо трамвайче. Нощувка.

05.01.18-пт. 7-ми ден Кампече – Укшмал – Мерида
Закуска. Тръгване за Укшмал (ЮНЕСКО) – величествен образец на архитектурния стил „Пук”, един от най-красивите градове и една от основните столици на маите. Укшмал означава „построено 3 пъти”. Маите често строяли нов храм върху вече съществуващ такъв. Най-главните сгради са Пирамидата на пророка, Дворът на монахините, Палатът на владетеля, Акрополът, гробището и Северната група. Продължаване за Мерида – столица и културен център на щата Юкатан. Наричат го ”белия град” заради красивите бели сгради от 19–20 век. Най-интересни са площад „Независимост”, Паметникът на родината и булевард „Пасео дел Монтехо” с разкошните бели колониални сгради. Нощувка в хотел 4*.
  • От януари до март се добавя биосферният резерват за розово фламинго „Селестун” (без допълнително заплащане). На път от Укшмал за Мерида ще посетите Селестун - малко селище, разположено в западната част на полуостров Юкатан, на брега на Мексиканския залив. Ще се разходите с лодка и ще навлезете в мангрови горички, за да наблюдавате възможно най-отблизо голяма колония от тези удивителни птици, които обитават плитките части на територията, която отделя залива от лагуната.

06.01.18-сб. 8-ми ден Мерида – Чичен-Ица – Ик Кил – Канкун / Ривиера Майа
Закуска. Тръгване за главния политически и церемониален център от културата на Маите на полу-остров Юкатан – Чичен Ица (ЮНЕСКО), едно от 7-те нови чудеса на света. Градът носи името на свещените извори, разположени от двете му страни. Разглеждане на Пирамидата на Пернатия змей „Кукулкан“, Обсерватория “Каракол“, Храмът на воините и огромното игрище (най-голямото в Централна Америка) за свещената игра с топка „Пок-та-пок“, наподобяваща футбол. Отправяме се към едно от природните чудеса на Юкатан - сенота Ик Кил (в превод „пропаднала дупка”) – невероятно красиво подземно езеро, образувано от пропадането на карстова пещера. Тук може да се изкъпете преди да продължим за крайбрежието на Карибско море. В Юкатан има над 3000 такива езера. За маите те са били магически и свещени, не само защото се явявали единствен източник на прясна сладка вода в джунглата, но и защото символизирали подземния свят. Пристигане около 18:00 ч. в Канкун / Ривиера Майа, където Ви очаква отдих на белоснежния плаж на Карибско море (не включва нощувки).

ден/дни Канкун / Ривиера Майа
Свободен ден / дни за почивка. Брой нощувки по избор.

ден Канкун →
Закуска. Трансфер от хотела до летището в Канкун. Отпътуване от Канкун.

Цена на човек:
в двойна стая в единична стая 3-ти възрастен дете до 11,99 г. с 2 възрастни
2,946 лв. 3,685 лв. 2,909 лв. 1,980 лв.
+ самолетен билет София – Мексико Сити / Канкун - София

Хотели по програмата или подобни:
Мексико Сити – Casa Blanca 4*
Веракрус – Veracruz Centro Historico 4*
Паленке – Ciudad Real 4*
Кампече – Plaza Campeche 4* / Del Mar 4*
Мерида – El Conquistador 4*/ El Castellano 4*

Цените включват:
7 нощувки в посочените хотели 4*/или подобни - стандартна стая;
7 закуски (бюфет или американска);
НГ вечеря в мексикански ресторант (без напитки). Включена е една бутилка текила за 2 ч.;
Опитен екскурзовод на руски eзик по време на цялото пътуване;
Радиогид (над 14 туристи);
Пътуване с туристически автобус с климатик, тоалетна, DVD с филми на руски език, вода;
Всички екскурзии с включени входни билети;
Трансфер от летището в Мексико Сити до хотела в деня на пристигане;
Трансфер от хотела в Канкун/Ривиера Майя (Moon Palace – Dreams Tulum) до летището в Канкун в деня на отпътуване;

Допълнително се заплащат:
Хотелско настаняване след края на тура в Канкун или на Ривиера Майа – минимум 1 нощувка;
Самолетни билети София‒ Мексико Сити / Канкун ‒ София;
Транзитна нощувка, ако е необходима;
Медицинска застраховка с асистанс и покрите 15,000 USD - по 0,75 USD на ден;
Лица от 70 год. до 85 год. заплащат по 1,75 USD на ден (за тях се покриват медицински разноски вследствие акутно заболяване: до 5 000 USD);
Бакшиши за шофьора и екскурзовода;
По желание: застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“ - заплаща се при записване и стойността ѝ е от 2,7% до 1,5% от общата цена.;

Записване и плащане:
При записване: копие от задграничния паспорт и 50% от стойността на тура;
Самолетните билети се заплащат в срока, определен от авиокомпанията;
Остатъка от стойността на тура - до 45 дни преди началота на пътуването.

Информация:
За български граждани пътуващи в Мексико с цел туризъм и престой до 90 дни не е необходима виза.
Ваксинации не са необходими.
Минимален брой туристи – 2
Пътуването до Мексико е индивидуално. При пристигане туристите се присъединяват към сборна група с обслужване на руски език.
Трансферите са групови, изчакват се другие туристи.
В зависимост от местните условия са възможни разместванияв програмата, като се запазват услугите.