Нова Година

Вашата оценка

Новогодишна почивка в Кения - вариант 1

Маршрут:

Продължителност:

Транспорт:

Цена от:

Почивка на брега на Индийския океан и 3-дневно сафари в Цаво Изток и Амбосели
6 (4+2) нощувки HB или ALI в Диани Бийч – 2 нощувки FB сафари в Цаво Изток и Амбосели

1 ден: София / Варна – Истанбул – Момбаса, Диани Бийч
Полет София / Варна за Истанбул и следващ полет за Момбаса. 03:15 пристигане в Момбаса.
Посрещане от представител на фирмата-партньор и след кратка информационна среща, трансфер до хотела. Настаняване за 4 нощувки на база полупансион или All inclusive. Нощувка.

2 - 3 – 4 ден: Момбаса, Диани Бийч – почивка
Закуска и вечеря или All Inclusive. Свободни дни за почивка. Нощувка.
Диани Бийч е най-популярният курорт на южното крайбрежие на Момбаса, известен с 10-километровата тиха плажна ивица с белоснежен пясък. Курортът граничи с морския парк Момбаса в Индийския океан и се намира на около 40 км. от град Момбаса. Предложените хотели са разположени на финозърнестия плаж, сред красиви паркове с палми и боабаби. Прекарайте времето си, отпускайки се на красивия плаж докато се наслаждавате на леки закуски и напитки край басейна, играйте волейбол или прекарайте времето си като се отдадете на допълнителни дейности по време на Вашата морска почивка. Хотелите предлагат дневна и вечерна анимация, шоу програми, възможности за спорт, морски развлечия и допълнителни екскурзии, които да разнообразят Вашата почивка като: ветроходство, гмуркане сред многоцветните коралови рифове или разходка с лодка с прозрачно стъклено дъно в тюркоазените води. Разходете се из тесните улици на историческия "Стар град" на Момбаса, с древни сгради, екстравагантно украсени, с оживени базари, продаващи любопитни антични вещи и ароматични подправки. Тук можете да бъдете толкова активни, колкото искате.

5 ден: Диани Бийч – Цаво Изток
Около 06:00 ч. тръгване от хотела. Пътуване по магистралата Момбаса – Найроби около 100 км. и кратък престой за кафе. Продължаване още 6 км. до Националния парк Цаво Изток – най-старият и голям природен резерват в Кения, който е разположен върху площ от 13,747 кв. км. Пристигане в Бачума. Сафарито започва като се отправяме към Аруба (водна дупка, където животните идват да пият вода). Физическите атракции включват река Цаво, платото Ята, което е 300 кв. км., скалата Мданда, водопада Лугард, кръстен на капитан Лугард, първият проконсул на Източна Африка, сезонната река Вой и Аруба. Ще имате възможност да видите „червените” слонове, лъвове, носорози, леопарди, биволи, гепарди, жирафи и други обитатели на саваната. Сафарито продължава докъм 13:00 ч., когато пристигате във Вой Сафари Лодж. Следва обяд и почивка до 16:00 ч., последвани от още едно сафари докъм 18:30 ч. След това връщане обратно в лоджа за вечеря и нощувка във „Вой Сафари Лодж” или „Ашнил Аруба Лодж”.

6 ден: Цаво Изток – Амбосели
Събуждане около 06.00 ч. Закуска и заминаване за Амбосели. Националният парк Амбосели е разположен в южната част на Кения на границата с Танзания, на 20 км. От подножието на вулкана Килиманджаро, който е и най-високата планина в Африка с връх Укуру (Кибо) – 5,895 м. Планината и местността около нея са природен резерват, обитаван от изключително многообразие от животински и растителни видове поради коренно различните условия в отделните височинни нива и многообразни екосистеми. Наричат го „Земя на гиганти“. Сафарито започва с пристигането при входа на парка и продължава докато пристигнете в лагера Кибо. Обяд и почивка до 16:00 ч. Отново сафари до 18:30 ч. Връщане обратно в лагера за вечеря и нощувка в Amboseli Sopa Lodge.

7 ден: Амбосели – Диани Бийч
Събуждане около 06.00 ч. Закуска, кратко сафари и отпътуване към град Вой, разположен на 300 км. от Амбосели. Обяд и продължаване за Момбаса. Пристигане късно вечерта за вечеря. Настаняване за 2 нощувки в избрания хотел.

8 ден: Диани Бийч – почивка
Ден за почивка или допълнителна екскурзия – посещение на селото Мамба, известно с най-голямата ферма за крокодили в Африка (заплаща се на място). В селото се предлага езда на камила (с доплащане). Нощувка в курорта.

9 ден: Диани Бийч, Момбаса – Истанбул – София / Варна
Трансфер до летището в Момбаса.
04:15 полет от Момбаса за Истанбул и следващ полет за София / Варна.

Полетно разписание:
от София:
Всеки ден: София – Истанбул 10:05 – 12:35 / Истанбул – Момбаса 19:55 – 03:15+1
Всеки ден: Момбаса – Истанбул 04:15 – 11:30 / Истанбул – София 20:20 – 20:40

от Варна:
Пн. Сб: Варна – Истанбул 16:00 – 18:10 / Истанбул – Момбаса 19:55 – 03:15+1
Всеки ден: Момбаса – Истанбул 04:15 – 11:30 / Пн. Чт. Сб. Истанбул – Варна 14:55 – 15:05
/ Вт. Ср.Пт. Нд. Истанбул – Варна 14:35 – 14:40


Хотели:
Момбаса – по избор:
Voyager Beach Resort 4* - ALI


Southern Palm Beach Resort 4* - ALI


Kaskazi Beach Resort 4* - HB
Цаво Изток
Voi Safari Lodge 4* - FB или Ashnil Aruba Lodge 4* - FB
Амбосели
Amboseli Sopa Lodge 4* - FB

Пакетна цена:
Хотел по избор в Момбаса
На човек в двойна стая
A/ Voyager Beach Resort – 4* ALI 4163 лв.
B/ Southern Palm Beach Resort 4* – ALI 4133 лв.
C/ Kaskazi Beach Resort 4* – HB 3112 лв.
За периода от 25.12.17 до 02.01.18 се доплаща:
За дните на сафари 92 лв. на човек на нощ
За Момбаса 103 лв. на човек на нощ
+ Самолетен билет до Момбаса на Tурските Авиолинии

Цените включват:
Трансфери летище – хотел – летище в Момбаса
6 нощувки (4+2) в избрания хотел в Момбаса - Диани Бийч на база полупансион или All Inclusive
3-дневно сафари в Цаво Изток и Амбосели с 2 нощувки на база пълен пансион
Всички държавни такси
Медицинска застраховка с покритие 15,000 USD

Цените не включват:
Самолетен билет до Момбаса с Turkish Airlines с включени такси (към 12.05.17): от София – от 1460 лв. / от Варна – от 1490 лв. Цената е в зависимост от датата на резервацията.
Цената на билетите за периода около Коледа и Нова Година е около 1890 лв.
Доплащане за периода между 25.12.2017 и 02.01.2018 – за дните на сафари - 92 лв. на човек на нощ / за хотелите в Момбаса – 103 лв.
Виза за Кения: USD 50
Лични разходи в хотелите и по време на сафари – бакшиши за шофьорите и местния персонал, напитки, пране, тел. разговори, платени дейности, екскурзии по желание и др.

Записване и плащане:
При записване – необходимите документи, стойността на самолетния билет и 30% от цената на пакета.
Пълно плащане – до 45 дни преди датата на пътуването

Необходими документи:
При записване – лична карта и паспорт с мин. 6 месеца след датата на пътуване
2 цветни фотографии 3.5 х 4.5 см.

Информация:
За Кения не се изискват ваксинации. Носете репеленти против насекоми, слънцезащитен крем, шапка, удобни обувки, връхни дрехи, бинокъл.
Фирмата не носи отговорност за промяна в полетното разписание на авиокомпаниите.