Мексико - Загадките на ацтеките и маите

Вашата оценка

Мексико: Загадките на ацтеките и маите

Индивидуално пътуване

Маршрут:

Продължителност:

Транспорт:

Цена от:

Екскурзията „Загадките на ацтеките и маите“ ще Ви потопи в яркия и колоритен свят на древните цивилизации на маите и ацтеките. За да се доближим по-близо до тези култури , ще посетим Националния антропологически музей, историческия център на Мексико и древните градове Теотихуакан, Укшмал и Чичен Ица, които са обекти на ЮНЕСКО. Културата на Мексико от периода на Испанското господство ще почустваме в колоритните колониални градове Кампече и Мерида. В края на пътешествието Ви очакват природната красота на подземните езера и тюркоазените води на Карибско море.

1 ден → Мексико Сити
Пристигаме в Мексико Сити. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотел 4*. Нощувка.
2 ден Мексико Сити: площад „Сокало“ – Националния Антропологическия музей – Теотихуакан
Закуска. Обзорна екскурзия на Мексико с посещение на историческия център – площад „Сокало“ (ЮНЕСКО), в близост до който се намират руините на древен ритуален център на ацтеките с главна-та пирамида Темпло Майор. Ще видите главната католическа катедрала на Мексико и Националния (Президентския) дворец с фреските на Диего Ривера, пресъздал историята на страната си. (Дворецът невинаги е отворен за посещение. Фирмата си запазва правото да пропусне посещение на двореца в случай на мероприятия на централния площад „Сокало“ или в случай на визити от официални лица). Посещение на Националния Антропологическия музей – най-големият в Латинска Америка и един от най-значимите в света. Колекцията му се състои от многочислени археологически и етнографски експонати, представящи всички основни култури на Мексико с най-характерните им образци – скулптури на ацтеките, образът на Ехекатл (митично същество, изобразявано като богът на вятъра или пернатият змей), гигантските глави на олмеките, съкровищата от гробницата на краля на маите Пакал от Паленке, атлантите от Тула, Слънчевият камък на ацтеките и други. Екскурзия до археологическия комплекс Теотихуакан (ЮНЕСКО) – градът на загадъчните пирамиди, останали от процъфтяващата през 2-3 век държава. Разглеждане на най-значимите обекти: Пирамидата на Слънцето, Пирамидата на Луната, булеварда на мъртвите и храма на пернатия змей с огромни орнаменти наподобяващи глави на змия. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден Мексико Сити: музея на Фрида Кало – хасиенда „Ла Нория“ – Шочимилко
Закуска. Отправяме се към южната част на града и живописния колониален квартал „Кайокан“. Ще посетим "Синята къща"- домът, в който през 1907 г. се е родила най-известната мексиканска худож-ничка Фрида Кало. Тук тя е изживяла по-голямата част от своя необикновен живот, изпълнен с много страст и болка. „Крака, за какво са ми, ако имам криле, за да летя“ - така самата Фрида описва своята физическа и духовна същност. На път за Шочимилко ще посетим красивата хасиенда „Ла Нория“, където се се помещава музея на Долорес Олмедо с творбите на най-известните мексикански худож-ници Фрида Кало и нейния съпруг Диего Ривера. (Картините на художниците невинаги са музея, тъй като често ги излагат в други галерии). Пристигаме в Шочимилко, районът с плаващите градини Чинампас и ярките лодки. Системата от канали на огромното езеро Тескоко е била създадена от ацтеките преди 1000 год., когато на мястото на днешния град е процъфтявала столицата Тепочтитлан. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден Мексико Сити → Кампече
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Кампече. Трансфер до хотела. Среща с екскурзовода. Обзорна екскурзия на Кампече (ЮНЕСКО) – най-красивият колониален град на полуостров Юкатан. Нощувка.
5 ден Кампече – Укшмал – Мерида
Закуска. Тръгване за Укшмал (ЮНЕСКО) – величествен образец на архитектурния стил „Пук“, един от най-красивите градове и една от основните столици на маите. Укшмал означава „построено три пъти”. Маите често строяли нов храм върху вече съществуващ такъв. Най-главните сгради са Пирамидата на пророка, Дворът на монахините, Палатът на владетеля, Акрополът, гробището и други. Продължаваме за Мерида - столицата на щата Юкатан. Наричат го „белия град” заради красивите бели сгради от 19-20 век. Най-интересни са площад „Независимост”, паметникът на родината и централният бул. „Монтехо“ с разкошните бели вили в европейски стил. Нощувка в хотел 4*.
  • От януари до март към стандартната програма се добавя биосферният резерват за розово фламинго – Селестун (без допълнително заплащане). На път от Укшмал за Мерида ще посетим Селестун – малко селище, разположено в западната част на полуостров Юкатан, на брега на Мексиканския залив. Ще се разходите с лодка и ще навлезете в мангрови горички, за да наблюдавате голяма колония от тези удивителни птици, които обитават плитките части на територията, която отделя залива от лагуната.

6 ден Мерида – Чичен Ица – Ик Кил – Канкун/ Ривиера Майа
Закуска. Отпътуваме за археологическата зона на древния град Чичен Ица, считан в миналото за един от най-главните центрове на цивилизацията на маите. Освен знаменитата пирамида Кукулкан, включена в списъка на „Седемте нови чудеса на света” и под защитата на (ЮНЕСКО) ще видите и други великолепни архитектурни паметници на маите, в това число Обсерватори-ята, Пирамидата на пернатия змей и най-голямото игрище в Централна Америка за местната свещена игра на топка. Преди да отпътуваме към крайбрежието на Карибско море ще се изкъпем и освежим в сенота Ик Кил (подземно езеро). В Юкатан има над 3000 такива подземни езера. За маите те са били магически и свещени, не само като източник на прясна сладка вода в джунглата, но и като символ на подземния свят. Около 18:00 ч. пристигаме в избрания хотел в Канкун или на Ривиера Майа (не включва нощувки).
ден/дни Канкун / Ривиера Майа
Свободни дни за почивка. Брой нощувки по избор.
ден Канкун →
Трансфер от хотела до летището в Канкун. Отпътуване.

Дати:
2018:
05.03 19.03 16.04

Цена на човек:
в двойна стая в единична стая 3-ти възрастен дете до 11,99 г. с 2 възрастни
2466 лв 3223 лв. 2383 лв 1668 лв.
+ самелетни билети София – Мексико Сити – Канкун – София и Мексико Сити - Кампече

Хотели:
Mexico City: Casa Blanca 4*
Campeche: Gamma de Fiesta Inn 4*, Plaza Campeche 4*
Merida: El Castellano 4*, El Español 4*

Цените включват:
5 нощувки в хотели 4*/или подобни - стандартна стая
5 закуски (бюфет или американска)
Опитен екскурзовод на руски eзик по време на цялото пътуване
Радиогид (над 14 туристи)
Пътуване с туристически автобус с климатик, тоалетна, DVD с филми на руски език, вода
Всички екскурзии с включени входни билети
Трансфери летище ⎼ хотел в Мексико Сити – летище
Трансфер летище – хотел в Кампече (пристигането на летището в Кампече трябва да е между 13:30 – 17:30). Трансферът не е на руски език. Срещата с екскурзовода е вечерта в хотела.
Трансфер хотел в Канкун/Ривиера Майа (Moon Palace – Dreams Tulum) – летище Канкун

Допълнително се заплащат:
Хотелско настаняване след края на тура в Канкун или на Ривиера Майа – брой нощувки по избор
Самолетни билети София‒ Мексико Сити / Канкун ‒ София
Транзитна нощувка, ако е необходима
Самолетен билет Мексико Сити - Кампече
Медицинска застраховка с асистанс и покрите 15,000 USD - по 0,75 USD на ден
Лица от 70 год. до 85 год. заплащат по 1,75 USD на ден (за тях се покриват медицински
разноски вследствие акутно заболяване: до 5 000 USD)
Бакшиши за шофьора и екскурзовода
По желание: застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“ - заплаща се при записване и стойността ѝ е от 2,7% до 1,5% от общата цена.

Записване и плащане:
При записване: копие от задграничния паспорт и 50% от стойността на тура
Самолетните билети се заплащат в срока, определен от авиокомпанията.
Остатъка от стойността на тура - до 45 дни преди началото на пътуването.

Информация:
За български граждани пътуващи в Мексико с цел туризъм и престой до 90 дни не е необходима виза
Ваксинации не са необходими.
Минимален брой туристи – 2.
Пътуването до Мексико е индивидуално. При пристигане туристите се присъединяват към сборна група с обслужване на руски език.
Трансферите са групови, изчакват се другите туристи.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата, като се запазват услугите.

|  05.03  |  19.03  |  16.04 |